dinsdag 19 juli 2011

SMART Product Fair


Vandaag dag 1 van de summit. Vroeg op om rond 7:00u bij SMART Technologies HQ te ontbijten. We zitten in de kelder, hebben allemaal WiFi en zitten klaar om dag 1 te starten. De opening wordt gedaan door Nancy Knowlton (CEO SMART Technologies). Goed verhaal over onderwijs en de integratie van technologie.

Net zoals 4 jaar geleden in Zweden wordt de spanning tussen 'curriculum' en 'creativiteit' aangekaart. Vaardigheden als fact-finding and research (mediawijsheid) zijn essentieel om creativiteit van leerlingen een kans te geven. Het onderwijs werkt momenteel enkel naar de toetsen en examens toe, waardoor de creativiteit verloren gaat.  Changing the way the world works and learn using the three C’s:
  • collaboration
  • creativity
  • communication
Over de roadmaps van de verschillende producten van SMART mag niet getwittert, geblogd etc. worden, dus ook hier weinig details. :) Notebook 10.8 met 3D integratie en heeeeeel gaaf in combinatie met de nieuwe Document Camara 330. Ook wel nieuwe knoppen: een knop met een Cmd-Z/Alt-Z functie en een knop om de Notebook te uploaden naar de Exchange-website.

Me talking to Laura James (not on picture)
Op de SMART Product Fair worden veel nieuwe(?) producten en diensten van SMART geshowed. Ik ben vooral geïnteresseerd in Bridgit en de iPad, omdat leerlingen van het Ashram College komend schooljaar lesssen gaan volgen dmv video-conferencing. En ook in Response, omdat wij als SMART Showcase School binnenkort een Response set krijgen en vooral ResponseVE, omdat ik dan online tests kan doen met mijn leerlingen, die ze mbv hun mobiele telefoon kunnen maken. Leuk!
En de nieuwe features van de SMART Exchange website en wat er in de toekomst #roadmap gaat gebeuren met dit platform! Heel gaaf! Notebook 10.8 gaat er heel gaaf uitizien en krijgt goeie features. #roadmap
De dag wordt afgesloten met twee kado’s. We krijgen ALLEMAAL een SMART Document Camera 330, de camera die 3D content kan projecteren op het SMART Board. Ook krijgen we een Visa giftcard van $25 om te gaan eten in de stad.


Downtown zijn we met negen jongens beland in een Ierse Pub en hebben panpizza’s gegeten en bier gedronken. :) Daarna zijn we beland in een ‘all you can eat Bologna’. Even my North-American friends have never seen that before ... We hebben het over hockey en onderwijs gehad. It was great fun!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten