maandag 18 juli 2011

Europe vs. North-America

Vroeg wakker door jetleg(?). Beetje hollen met Runkeeper over de campus, ontbijten, thuisfront bellen, Facebook status bijwerken, Twitteren #SMARTEE en m'n verslag van de BETT-trip eindelijk eens gemaakt. Dit verslag deels ook gepost ergens op dit blog.


Aan de telefoon met mijn zoon Storm vraagt hij aan mij of ik soms aan de andere kant van de wereld zit, omdat het tijdsverschil zo groot is (8 uur). Slim ventje hoor!


Khoi ontmoet en de grappen over the Dutch and their social media like Twitter and Facebook kunnen niet uitblijven. Every class needs a clown (that's what he said to me). LOL
In de middag gaan we met de groep Europese SMART Exemplary Educators met Khoi Trinh lunchen bij Moose McGuire's om nader kennis maken. We hebben verschillen en overeenkomsten in mentaliteit, onderwijs, huisvesting etc. tussen de verschillende Europese landen besproken. Erg leuk. En wij hebben als Europe SEE's een extra opdracht gekregen: de Europese variant van deze SMART summit voorbereiden, voorlopig hebben wij het alleen nog maar over de keuze van het land gehad. ;) Leuk en heel gaaf! Daar later meer over.

C.A. (F), Helén Ahlström (SE), Irina Wissmann (D), Boris Berlijn (NL), Sergio Garcia (E)


Nog een bezoekje aan het sportcentrum op de campus van University of Calgary kom ik langs verschillende hall of fames. Erg gaaf en mooie sfeer op zo'n campus. Ik begrijp heel goed dat sportende studenten graag uitkomen voor hun universiteit, stad of land. Deze mentaliteit kunnen de Noord-Amerikanen trots op zijn en zou ik ook graag meer willen zien in Nederland ...


Voordat we gaan dineren, doen we een meet-and-mix event om het ijs te breken en elkaar wat beter te leren kennen. Tijdens het diner aan tafel met Amerikanen (uit alle windrichtingen) en Sergio de Spanjaard gepraat over nog meer verschillen tussen de landen, in onderwijs en  regels en wetten. Allemaal erg leuk.
Na het welkomstdiner hebben we de film "That's what I am" (april 2011) gezien. Een film over pesten op school. Een film die ze in de V.S. goed kunnen gebruiken in de anti-bullying month (november 2011). Geen documentaire, maar een erg leuke en vooral goeie film. Verplichte kost voor docenten!


Morgen vroeg op en naar headquarters van SMART Technologies. Twee specifieke items uit de goodie-bag moeten mee: de bidon en de stenen mok. Beide moeten gebruiken als we willen drinken, want wegwerpbekers hebben ze niet, zijn niet meer hip en deze nieuwe zijn CO2-neutraal. Good Job SMART! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten