vrijdag 22 juli 2011

Honorary Calgarians

Vandaag laatste dag op kantoor. :( Jammer, maar aan alles komt een einde toch? Mooie dag van maken dus. Vandaag veel presentaties van 'best-practises' door SMART Exemplary Educators, de SMART Briefing Center Tour en uiteen in kleine duscussiegroepjes. In den avond het SMART Sponsored Western Event (White Hat Ceremony, gun show en line-dance demonstration).Vandaag ook weer nieuwe helden onder de collega SEEs en Peer Mentors. Michael Goodman houdt z'n presentatie over zijn school, welke de SMART Voorbeeld School van 2011 is geworden. Barack Obama heeft een bezoek gebracht aan zijn school en hij heeft de hand geschud van de president. Barack Obama heeft ook een boodschap achtergelaten op een SMART Board van Kenmore Middle School in Arlington, Virginia en dit alles op video. Indrukwekkend. Middle school (K5-K8) is voor leerlingen van 8 t/m 12 jaar. Op deze public school zitten zo'n 780 leerlingen en ze hebben een iMac Lab (voor de journalistiek), 4 computerlokalen en een TV-studio. Deze middelen worden ook gebruikt om de community van dienst te zijn en de schoolkrant en hun eigen school TV-kanaal wordt gevuld met programma's die in de studio van school gemaakt worden. De school is tot 19:00u open voor de leerlingen om te kunnen werken en ook open voor de gemeenschap om gebruik te maken van de ruimte en faciliteiten.

Obama at Kenmore Middle School

Greg Mentzer, Alison Fox en Heather Lamb geven een presentatie over een SMART Content Creation Seminar op hun school of in hun district. Heel veel hand-outs, tips en trucs om mee te nemen naar huis die ik kan gebruiken bij het organiseren van zo'n content creation seminar (dit schooljaar nog op ROC Midden-Nederland en thuis op het Ashram College). Denk aan: copyright, niveau van deelnemers, snacks, agenda, het doel, sponsoring etc.
Tijdens de SMART Briefing Center Tour krijgen we alle hardware in de showroom te zien en ook prototypes van nieuwe nog verder te ontwikkelen producten. Foto's maken, twitteren of bloggen over de nieuwe producten mocht niet. Dus als je meer wilt weten, moet je me dat maar IRL even vragen. Het zag er errug gaaf uit. 
Sergio (E), Tracy (US) and me with the 3D-glasses

Twee mooie quotes uit de presentatie van Chris Klein over user groups op scholen of in districts die ervoor kunnen zorgen dat je samen sterk staat, elkaar kunt helpen, veel (lesmateriaal) kunt delen als het gaat om SMART producten.


"Vision without action is a daydream, action without vision is a nightmare" - Japanese verb.
"A teacher is one who makes himself progressively unnecessary" - Thomas Carruthers

In de discussiegroep waar ik in zit vanmiddag gaat het over collaboration in the classroom. De medewerker van SMART wil graag van ons groepje docenten weten op welke manieren leerlingen (kunnen) samenwerken in de klas. Er wordt o.a. gedacht aan een specifiek probleem oplossen, onderzoek en presentatie. Als leerlingen een goede taakverdeling doen en afhankelijk van elkaar worden, dan kan de groepsband vertrekt worden en kunnen ze er meer van leren. Op de school van collega SEE Nancy Garvey uit Texas is het hele curriculum gebaseerd op problem based learning (pbl). Wow, dat lijkt mij ook heel gaaf om te doen ... De instructie doen ze bijvoorbeeld via video's of podcasts  in de elo, waardoor de leerlingen op school aan het werk kunnen onder begeleiding van een aantal docenten.
Khoi Trinh, my EMEA SEE mentor


De bonte avond is aangebroken. We gaan naar The Wild West Event Centre voor wat cowboy vermaak. Allereerst bier halen en dan een beetje rondlopen op het terrein, lasso werpen, some gunshooting en wat foto's maken:


Na de inauguratie van de White Hat Ceremony krijgen we een oorkonde en een witte cowboyhoed en zijn we vanaf dat moment Honorary Calgarians. Awesome!!!En na de ceremony gingen we eten en kregen we een line-dance demonstratie (is het gek als ik zeg dat het serieus best aardig is om dat met z'n allen te doen?) Veel Amerikaanse collega's konden het al heel goed. :) We hebben gecowboyd tot middernacht. Thuis gekomen nog even de videofilm maken van de Western-avond en uploaden naar YouTube.

2 opmerkingen: