maandag 14 januari 2013

AWZI met 4-vmbo


Het is voor Nederlandse begrippen koud en heeft gesneeuwd. Toch ben ik van plan om met 4-vmbo door de koude te gaan fietsen naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Alphen-Zuid om hen daar het e.e.a. te laten zien en te laten beleven. Uiteraard kunnen de leerlingen weer tweets versturen (met vragen) over de AWZI. Ik vermoed dat er weinig met blote handen rond zullen lopen en dus makkelijk het e.e.a. kunnen doen met hun mobiele telefoon.

Piet (gepensioneerde vrijwilliger van Waterschap Rijnland) stond alweer klaar en wist ook deze groep enigszins te enthousiasmeren en te boeien met z'n verhaal over het proces van het zuiveren van zoet afvalwater. 

Het verhaal was duidelijk en heb ik ook nog in kunnen kaderen voor hun exmanenonderwerp 'natuurlijke hulpbronnen', waarbij het begrip duurzaamheid centraal staat. 'In real time' is er weinig getwitterd, zijn er weinig foto's en aantekeningen gemaakt. Daar was het wellicht te koud voor. Ondanks dat geheel geen gemopper van niemand uit de groep en dat maakt dat ik vind dat dit project alweer geslaagd is. In de volgende les maar even de opbrengst van de dag herhalen.

Wat voor nu overblijft zijn de foto's. Bedankt! En om in Piet z'n woorden toe te lichten hoe goed  ze vandaag waren: "de elite van het vmbo ...".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten