vrijdag 10 juli 2015

Ashram College - SMART amp Champs

Begin juni ben ik met Henk-Jan naar Madrid geweest om een training van de nieuwste software SMART amp™ te volgen samen met 10 andere geselecteerde docenten uit Europa. Op de twee-daagde scholing waren docenten uit Tsjechië, Spanje, Finland, Zweden, Engeland, België, Duitsland en Nederland aanwezig en de training werd verzorgd door de ontwikkelaars van SMART amp™ uit de VS en Canada.


In Madrid zijn veel ervaringen uitgewisseld tussen de docenten, die allen met een ander onderwijssysteem werken en zijn wensen vanuit de lespraktijk geventileerd met de software ontwikkelaars. Dit waren voor zowel de docenten als de ontwikkelaars van SMART amp™ hele vruchtbare dagen en gaat SMART amp™ nog leuker en beter worden!


SMART amp™ is online software waarin leerlingen erg makkelijk samen kunnen werken binnen eenzelfde project. Je kunt het zien als een digitale poster waarin leerlingen tekst, plaatjes, filmpjes en websites kunnen toevoegen. En met elkaar kunnen overleggen via de chat functie, die door de docent ook gevolgd kan worden.

Schermafbeelding 2015-06-28 om 20.28.16.png

Er zitten meerdere voordelen aan het werken met SMART amp™. Eén van de voordelen is dat leerlingen er aan kunnen werken wanneer ze willen. Het enige dat nodig is om gebruik te maken van deze software zijn inloggegevens en een apparaat met een internetverbinding. Groot voordeel voor de docent is dat er met een simpele muisklik is te achterhalen wat de bijdrage is geweest van elke individuele leerling.

Schermafbeelding 2015-06-28 om 21.01.18.png


Binnen SMART amp™ kan je als docent ook toetsen en quizzen klaarzetten. Voor de docent biedt het de kans om veel makkelijker contacten te leggen met andere scholen (eventueel ook in het buitenland). Leerlingen van beide scholen kunnen dan in hetzelfde document werken. Ondanks de afstand en een eventueel tijdsverschil.

Vooral voor de onderbouw leerlingen is SMART amp™ zeer geschikte software om PO’s in te maken. Met de tablet en een internetverbinding kunnen ze in de school maar ook thuis werken aan de opdracht wanneer het hen uitkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten