vrijdag 23 mei 2014

#ncosm2014

Panorama-shot vanaf Eye met uitzicht op het IJ.

Leuk en tof om gevraagd te worden door Dieter om op het Nationale Congres Onderwijs & Sociale Media te komen spreken. Echt cool. Leuk platform om m'n succesverhalen aangaande het gebruik van social media in de les te vertellen. Ik mocht twee keer in Cinema 1 van Eye in Amsterdam optreden.  Ik had een Prezi gemaakt en was via Twitter in contact gekomen met VoxVote en dat heb ik een beetje gebruikt. Een beetje omdat ik een dag van te voren het idee kreeg dat m'n presentatie geen presentatie moest zijn, maar een workshop zou moeten zijn. Dus een beetje interactiviteit toegevoegd aan m'n presentatie mbv VoxVote. En dat werkte leuk, helaas te weinig kunnen gebruiken omdat ik maar 40 minuten had en de hoeveelheid stof had ik al gereduceerd tot 50 minuten, terwijl ik de hele middag wel wilde en kon delen over mediawijsheid, digipesten, grooming, sharents en infobesitas. Volgende keer beter.

Groot scherm in een nog lege zaal ...

Hele leuke en positieve reacties gekregen op m'n verhaal, waarin ik de aanwezigen duidelijk wilde maken en mee wilde geven dat we en vooral de leerlingen voorzichtig moeten zijn met het gebruik van social media, maar wel moeten gebruiken. En in de les! Ik heb m'n ervaringen van de afgelopen twee jaar met Facebook, Twitter, Skype en Google+ gedeeld en een nieuwe leuke is Instagram. Hieronder zie je een lesidee van SMART Exemplary Educator Rafranz Davis:


De enigszins softe uitspraak 'sharing is caring' is kracht bijgezet door de 'like to share' spreuk van #ncosm2014. Dat moet zoveel betekenen als samenwerken en je kennis delen met gelijkgestemden. Dus hieronder nogmaals een paar links naar enkele aangestipte zaken uit m'n presentatie:Screenshots van de VoxVote applicatie, welke ik gebruikt heb om 'de temperatuur' op te meten:

1 opmerking:

  1. it is very nice article and good post thanks for sharing this article to us
    i really like this article because i got good info about this article thanks for haring this article to us .best regards.

    sap hana online training

    BeantwoordenVerwijderen