woensdag 4 juli 2012

Change the way people learn with SMART Technologies

Vanaf het hotel is het 15 minuten lopen naar het kantoor van SMART Technologies in Hamburg. Luke wandeling door het opgeknapte havengebied. We krijgen een SMART goodie-bag, met daarin een notitieblok, twee pennen, een t-shirt (not as cool as the one from Calgary) en een usb-stick. Helaas voor de SEE mentors geen shirt, dat is er bij ingeschoten. En daar baal ik van! :(

We doen een ice-braker om mee te starten en moeten na een kort interview elkaar voorstellen "I'll introduce you and you introduce me". Leuk en erg wennen, omdat voor veel aanwezigen de Engelse taal niet even makkelijk is. Emma Rowlands ligt het SEE programma nog even toe en vertelt ons wat de titel inhoudt en wat wij mogen verwachten en andersom.


Emma Rowlands

Emanuelle Guertitte, geeft ons als Product Maketing Manager EMEA een update van de roadmap van SMART Technologies en in het bijzonder Notebook 11. Alle SMART producten hebben één doel en dat is "change the way people learn" en zoekt dus meer aansluiting met de nieuwe wensen van de 21e eeuw. Het digitale schoolbord van SMART is slechts één van de tools en ook maar een bord. Nu mbv Notebook 11 vindt er een zgn. classroom upgrading plaats, waar meer ruimte moet gaan komen voor indivuele leertrajecten (BYOD), meer samenwerking en proberen om aan te sluiten op de verschillende leerstijlen van verschillende mensen. De leraar is gewend om les te geven op de oude manier, maar dat is niet meer de manier hoe de leerlingen van de 21e eeuw leren, dus ook aanpassen van de manier waarom les wordt gegeven.
Een goeie vraag voor een school, voordat er onderwijstechnologie wordt aangeschaft is: "Are we making an investment in education or technology?". Wat levert de investering op in je onderwijs? Zodra het leerrendement en plezier in leren omhoog gaat is het altijd het geld waard. It's like preaching to the choir, maar wel leuke hand-outs voor ons als SEE's om te gebruiken op school in gesprek met de directie.

Tijdens de see, show and share komen heel leuke en originele lessen langs en is het vooral erg leuk om te zien hoe de andere Exemplary Educators hun lessen geven in de (soms) totaal andere landen. De SMART Showcase School in Novosibirsk, Rusland heeft een kalender gemaakt, welke we allemaal hebben gekregen. En de les van Tapani uit Finland, waarbij hij inzicht geeft in het gebruik van de semi-anonymous mode van Response was erg vernieuwend. Gelukkig wordt alles via Dropbox gedeeld. Veel om mee terug te nemen.


Allen Brooks

Christian Kohls legt uit wat de widgets in Notebook 11 zijn en laat er een paar zien. Om input te krijgen gaan we in groepjes uiteen om te brainstormen over nieuwe widgets voor Notebook 11 en het ene idee is nog leuker en creatiever dan het andere. Een erg leuke en creatieve groep, door alle verschillende culturele achtergronden en verschillende onderwijssystemen. De dag wordt afgesloten met een door Sergio gemaakte scavenger hunt door Hamburg m.b.v. augmented reality en QR-codes. Heeeeeeel 2.0. En ook deze neem ik mee om het volgend schooljaar in mijn eigen buurt te proberen met school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten