maandag 9 september 2013

Twitter chat


Via een zgn. challenge op het Gold Star SEE platform is gevraagd of ik samen met SMART Exemplary Educator Emil Waldhauser uit Rakovník, Tsjechië de eerste EMEA #SMARTBoard Twitter chat wil 'hosten'. En dat leek ons wel wat. Het onderwerp werd logischerwijs 'back to school', omdat we allemaal net weer begonnen zijn. Van te voren hebben Emil en ik 10 vragen moeten maken en indienen bij SMART ter controle om de Twitter chat aan de gang te houden.


Maandagavond 9 september van 20:00 tot 21:00 uur was het zover en gingen we van start. Deze Twitter chat was bedoeld voor SMART Exemplary Educators uit EMEA (Europe, Middle-East and Africa), de voertaal moest het Engels zijn en de hashtag was #SMARTEE. Maar natuurlijk waren anderen vrij om aan te haken. Totaal zo'n 30 deelnemers langs zien komen, waaronder zelfs een paar SEEs uit Noord-Amerika. 

Emil tipte me de webapplicatie Tweetchat, waarmee je gemakkelijk alle tweets kan volgen met de genoemde hashtag en aan de eigen verzonden tweets wordt automatisch de juiste hashtag toegevoegd. Een erg overzichtelijk app, die ik zeker vaker wil gaan gebruiken. Ook heel handig om te gebruiken bij een zgn. Twitter spreekuur voor/met m'n leerlingen en/of ouders.


Er zijn vanavond veel tips en trucks langsgekomen en de beste heb ikzelf gemarkeerd als favoriet. Van de Twitter chat van vanavond heb ik een Storify gemaakt voor de deelnemers (en anderen) om later nog eens terug te lezen.

Ik vond het erg leuk om te doen - zeker samen met Emil - en doe het graag nog eens een keer! Deze tweet van Bryony Drew (Schotland) wil ik graag delen:


Storify van de Twitter Chat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten