zaterdag 27 juli 2013

Widgets in SMART Notebook 11

Onlangs zijn er weer nieuwe widgets gelanceerd door SMART Technologies en die zijn te downloaden in de SMART Exchange website. Widgets zijn leuke en handige features, zoals het inbedden van webpagina's of activiteiten direct in Notebook om meer interactiviteit aan de les toe te voegen. Deze feature is beschikbaar vanaf versie 11 SMART Notebook en hiermee wordt Notebook nog meer hét platform voor digitaal lesmateriaal voor op het digitale schoolbord. Versie 11 bevat meerdere widgets, zoals bijvoorbeeld een woordenboek en vertaler en meer leuke activiteiten. Op de SMART Exchange kun je er momenteel ongeveer 40 vinden, zorg ervoor dat je het taalgebied van Nederland veranderd in Canada om alle widgets te vinden.


Zodra je de widgets hebt gedownload kun je ze naar de gallery van Notebook 11.x slepen en worden ze in je eigen my gallery zetten (zie hierboven) en de map widgets wordt aangemaakt voor je.

Kijk hier voor uitleg over de gallery: http://www.thinglink.com/scene/419052116535934977

De widgets worden ontwikkeld m.b.v. de HTML5 programmeertaal. Je kunt als gebruiker en externe ontwikkelaar ook zelf widgets maken m.b.v. de software development kit (SDK) voor SMART Notebook om web-based widgets maken. Je kunt je dan aanmelden bij het SMART Ecosystem Network platform voor software ontwikkelaars.

De laatste twee ontwikkelde widgets kun je downloaden via de SMART Exchange website:


En deze widgets kunnen gebruikt worden m.b.v. de SMART Response stemkastjes en kunnen de interactiviteit en deelname van de leerlingen aan de les vergroten. De Concept Mapping heeft erg veel weg van SMART Ideas concept mapping software waarmee de leerlingen dus m.b.v. SMART Response hun antwoorden kunnen sturen naar de widget op het SMART Board. En de Word Cloud kan goed gebruikt worden om een onderwerp van de les op te starten en een woordspin te maken.

Op het YouTube kanaal van SMARTClassrooms kun je korte filmpjes bekijken over het didactische gebruik van de laatste twee widgets:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten