zaterdag 22 oktober 2011

Mixed Reality

Gisteren eindelijk m'n SMART Document Camera 330 uitgepakt en getetst. Deze camera heb ik afgelopen zomer gekregen van SMART Technologies tijdens de SMART Exemplary Eduactor Summit in Calgaray, Canada (zie ander blog-bericht). 
Mixed Reality is een plug-in in SMART Notebook 10.8 en draait helaas alleen onder Windows. Dus ik heb Bootcamp draaien op m'n Mac, om Windows te kunnen draaien en na alle updates van Windows XP (S3) kon ik pas Notebook 10.8 installeren en vervolgens mijn camera testen.


Na wat speurwerk op internet kon ik al vrij snel 3D-gallery bestanden invoegen in Notebook en tonen. Op de SMART Exchange en Google 3D-Warehouse is heel veel gratis materiaal te vinden. De bestanden uit Google 3D-Warehouse moeten wel eerst gedownload worden, uitgepakt en vervolgens kan het .dae-bestand (Collada) ingevoegd worden in je SMART Notebook les.
Dit document heeft me erg veel geholpen om de plug-in Mixed Reality snel toe te kunnen passen: http://downloads01.smarttech.com/media/trainingcenter/mixed_reality_getting_started.pdf

Mixed Reality wordt echt gaaf als de camera ook gebruikt wordt. Met behulp van de 'magic cube', die je onder de camera houdt, kun je de 3D-objecten op het bord bewegen. Awesome! Heel toepasbaar bij doorsneden en 3D-objecten bij vakken als aardrijkskunde (gebergtes, vulkanen, steden), biologie (planten, dieren en het menselijk lichaam), wiskunde (ruimtelijke figuren) en ook kunstvakken (gebouwen en beelden). Ik zie zeker een leuke meerwaarde van de Mixed Reality plug-in in SMART Notebook. Helaas zit de toepassing nog niet in de Notebook-versie voor Mac OS.
De school waar ik werk, het Ashram College is een SMART Showcase School en we hebben vanuit het Showcase Programma een aantal producten gekregen, licenties voor verschillende software, een SMART Slate en ook een SMART Document Camera 330. Binnenkort ga ik op school een presentatie houden over de betekenis van de status 'Showcase School' en over het gebruik en toepassing van de nieuwe hardware: de SMART Slate en de Document Camera 330.

Er zijn veel filmpjes op internet over de SMART Document Camera 330 en het gebruik van 3D-objecten op het SMART Board, maar veel zijn er verouderd, want op die filmpjes is de kubus nog te zien op het bord en dat is inmiddels weggewerkt. Dit filmpje is meer up-to-date en geeft wel een goed beeld van de mogelijkheden van de camera in combinatie met de kubus: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten