zondag 21 oktober 2012

SMART Notebook app voor de iPad

Eind zomer 2012 is de langverwachte app Notebook voor de iPad van SMART Technologies eindelijk uitgekomen. In de aanloop naar de release van deze app is er al heel veel gesproken en gespeculeerd over de app die nog uit moest komen. Natuurlijk ook op SMART Board conferenties als de SMART Exemplary Educators Summit in Hamburg en Calgary jl. in juli. In Hamburg heb ik op de iPad van SEE Joey Savoy (New Brunswick, Canada) met de betaversie van de app mogen spelen en was al snel enigszins teleurgesteld door de mogelijkheden, zeker in combinatie met de prijs die er voor gevraagd zou gaan worden. Begrijp me niet verkeerd, voor goede software ben ik zeker bereid om te betalen, maar ik was toen zeker nog niet overtuigd.


Dit kwam vooral omdat ik al hele hoge verwachtingen van de app had, omdat de reguliere versie van SMART Notebook enorm krachtige en goeie digibord software is, m.n. door de juist gelanceerde activity builder en de integratie van widgets in versie 11. Als je de iOS app gaat vergelijken met de desktop versie, dan kom je idd. bedrogen uit, want dan blijkt het eigenlijk niet meer dan een viewer of express versie. Terwijl de app op zichzelf een goede en overal bruikbare versie is van Notebook. Daar ben ik nu wel achter en was dan ook zeker bereid om daar gewoon €5,49 voor te betalen.
Door de draagbaarheid van de iPad heb je eigenlijk overal en altijd de SMART Notebook software tot je beschikking en juist dat maakt deze app eigenlijk heel krachtig: plaats- en tijd onafhankelijk content maken op de iPad in een formaat die meteen bruikbaar is op het digitale schoolbord van SMART Technologies. Meteen bruikbaar omdat de content gedeeld kan worden via e-mail vanuit de app en vanuit de desktopversie kun je content via je Dropbox openen in de Notebook app. Het gebruik van de camera (dus vanaf iPad versie 2) geeft ook nog extra meerwaarde, omdat je dan meteen van alles vanuit de omgeving vast kan leggen in de Notebook app. Dit heb ik o.a. gedaan tijdens een excursie in Terezín, Tsjechië afgelopen september, waar ik meteen zaken kon vastleggen en dan de volgende keer ook weer op lokatie kan gebruiken.


Deze voordelen en gebruiksmogelijkheden van de Notebook app heb ik vertaald in een korte video en als sollicitatie gebruikt om de app te mogen presenteren in de SMART stand op the BETT in Londen. Helaas ben ik niet uitgekozen, maar is mij door SMART wel gevraagd om een zgn. webinar te geven over de SMART Notebook app. En dat lijkt me ook leuk!


Video-tutorial over de meerwaarde van de iPad app

Klik hier om de app te downloaden in de app-store.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten