donderdag 29 maart 2012

IPON 2012

"Meer interactiviteit van het SMART Board bij zaakvakken in het VO en de inzet van SMART Response" zo ongeveer luidde de wervende tekst voor mijn presentatie op deze 5e editie van de IPON in de Jaarbeurshallen in Utrecht.Om 14:00u ging mijn presentatie beginnen en wilde zelf nog over de beurs lopen om de SMART stand te bezoeken, bekenden ontmoeten, beetje netwerken en informatie verzamelen. Op de stand van SMART natuurlijk veel bekenden en aldaar een beetje bijpraten, waarna ik m'n presentatie zou voor bereiden en alles klaar zou zetten. In m'n presentatie focus ik vooral op de meerwaarde en extra features (zoals de aanraakgevoeligheid van het bord) van SMART Notebook, die heel mooi ingezet kunnen worden in mijn aardrijkskunde- en economielessen op het Ashram College. Daarbij ook nog de meerwaarde van het kunnen monitoren en bijhouden van de scores van de verschillende leerlingen door het gebruik van SMART Response. Scholen en docenten die leerlingen en hun scores écht willen volgen en monitoren zouden echt SMART Response moeten gebruiken. Ik ben zeer overtuigd en toets momenteel zoveel mogelijk met Response. Vorige week heb ik mijn directie ook de meerwaarde kunnen laten zien, waardoor SMART Response-sets wat hoger op het prioriteitenlijstje zijn komen te staan.
Ongeveer twintig man (w.o. enkele tweeps en bekenden van vmbo-scholengemeenschap Compaen) waren aanwezig en heb ik in drie kwartier allemaal mooie dingen kunnen laten zien aangaande die meerwaarde van de Notebook-software en het digitale schoolbord van SMART.

Marcel en Martin op de SMART-stand

Op de beurs bij de stand van Boek-Twee-Punt-Nul geweest op een co-auteur #boektweepuntnul-pin op te halen, de dames van uitgeverij Blink gesproken over de mogelijkheden van het SMART Board bij de maatschappijvakken in het VO en meer, heel veel foldermateriaal meegenomen voor de basisschool van mijn eigen kinderen (welke nog wat achterloopt als het gaat om ict ín het onderwijs) en een potje snelschaken verloren van Hans Böhm …Op de SMART-stand
(door: Fred Eerenberg)


Na de verloren pot snelschaak
met Hans Böhm

Ik vond de IPON editie 2012 een kleine, maar wel goed en informatieve beurs. Waar het op de onderwijs & ICT-beurs nog over heel veel hardware en techniek ging, ging het vandaag ook op veel stands over onderwijs en dat vond ik goed en fijn om te zien. Deze beurs ga ik volgend jaar zeker weer bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten