zaterdag 17 december 2011

"Can you write a grant?"

Op de SMART Exemplary Educators Summit in Calgary, Canada afgelopen zomer ben ik zeer geïnspireerd geraakt door Renee Fruge en haar presentatie 'Can you write a grant?' over sponsorwerving tbv het onderwijs. In Noord-Amerika (m.n. de Verenigde Staten) is het heel gewoon dat het bedrijfsleven geld beschikbaar stelt voor het onderwijs en daar aanspraak op gemaakt worden door diezelfde onderwijsinstellingen door er naar te 'solliciteren' ... writing grants.    
Renee Fudge & Heather Lamp (#SMARTEE Summit 2011)
Thuisgekomen uit Canada ben ik in de spreekwoordelijke pen geklommen en heb o.a. DocsPro aangeschreven en gevraagd om een financiële bijdrage in de aanschaf van een stuk onderwijstechnologie. Afgelopen donderdag heb ik officieel de cheque van, Rogier Schippers en Andra Vlaardingerbroek, medewerkers van DocsPro mogen ontvangen. Het persbericht is als volgt:
Boris Berlijn (Ashram College), Rogier Schippers en Andra Vlaardingerbroek (DocsPro)
"Op donderdag 15 december heeft Boris Berlijn, docent van het Ashram College, een cheque ter waarde van € 2.499,- uit handen van Rogier Schippers en Andra Vlaardingerbroek ontvangen. Beiden zijn oud leerlingen van het Ashram College en werkzaam bij Docspro, een IT bedrijf gespecialiseerd in data capture en document management. Sinds zomer 2011 is Berlijn voorbeelddocent in het gebruik van het digitale schoolbord, het SMART Board. Het gedoneerde bedrag zal besteed worden aan stemkastjes, een zogenaamde SMART Response set. Hiermee kunnen de leerlingen toetsen afleggen en kan de leraar eenvoudig de resultaten van de leerlingen monitoren.
“Sinds begin dit jaar zijn wij benoemd tot officiële SMART Showcase School. Dit houdt in dat wij wereldwijde erkenning als innovatieve, technologisch moderne school hebben die gebruikmaakt van nieuwe technologische snufjes in de klas. Wij hebben een voorbeeldfunctie voor andere scholen op het gebied van het gebruik van SMART producten in Nederland en het buitenland.” Op deze manier van interactief lesgeven wil Boris leerlingen kennis laten maken met het begrip paperless office. “En de enorme kostenbesparingen en efficiencyslag die behaald kan worden op school en in bedrijven door middel van het gebruik van het SMART Board. Minder drukkosten, minder papierverbruik en het is ook nog een CO2-neutrale oplossing”, aldus Berlijn.
Wereldwijd wordt het SMART Board interactive whiteboard gebruikt bij het geven van energieke presentaties en visueel en dynamisch onderwijs. Het bord wordt aangesloten op een computer en kan iedere computer applicatie bedienen en activeren. De docent kan schrijven in digitale inkt en notities bewaren voor later. Afgelopen jaar heeft Boris Berlijn in Calgary, Canada een summit bijgewoond van SMART Exemplary Educators.
“Als bedrijf willen wij een bijdrage leveren aan het onderwijs. Wij vinden het SMART Board een enorm goed initiatief van het Ashram College. Wij zien in de data capture markt dat steeds meer bedrijven papierloos willen werken. De binnenkomende post willen zij inscannen, classificeren en digitaal naar de juiste medewerker kunnen sturen. Complete papieren archieven moeten digitaal beschikbaar worden. Het digitale tijdperk is onontkoombaar en het is belangrijk om de jeugd nu al kennis te laten maken met de voordelen van een papierloze organisatie”, aldus Andra Vlaardingerbroek, marketingcoördinator bij Docspro." - Andra Vlaardingerbroek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten