dinsdag 23 oktober 2012

#ak2Ha

Vandaag met klas 2Ha op pad geweest naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Alphen aan den Rijn. Deze keer niet in Alphen-Noord, omdat die naar zeggen te gevaarlijk zou zijn ivm het affakkelen van het geproduceerde methaangas en de machines op het terrein. Op de lokatie van de afvalwaterzuivering waar wij vandaag zijn geweest wordt geen methaangas geproduceerd en is dus een minder gevaarlijk of geen gevaarlijk terrein, dus was ik welkom met mijn klas. 

Het was iets verder fiesten dan leerlingen wellicht gewend zijn, want er was een klein groepje wat er meer dan drie kwartier over heeft gedaan. De meesten waren er binnen een half uur. We werden hartelijk ontvangen door een gepensioneerde medewerker van Waterschap Rijnland en hij heeft een hele leuke en interessante rondleiding gegeven. 

De leerlingen hadden de opdracht gekregen om alles wat ze leren, horen en zien te twitteren onder de hastag #ak2Ha en de inhoudelijk goede tweets verdienen punten die de leerlingen vervolgens bij de toets in kunnen zetten. Mobiele telefoons moesten dus mee en de hotspot van mijn iPhone verzorgde internet voor een enkeling die daar gebruik van wilde maken met z'n tablet. Er werd wild getwitterd, gefilmd, gefotografeerd en aantekeningen gemaakt mbv hun mobiele telefoon. Leerlingen zonder internet mochten de aantekeningen ook thuis pas twitteren of e-mailen. Het heeft 3 e-mails en 177 tweets opgeleverd. Ik heb van de beste tweets een Storify gemaakt. Die kun je hier bekijken.
Ik vond het een groot succes en zie al uit naar de volgende excursie met deze klas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten